logo

NASLOVNA

ZIDARI KRALJEVSKOG SVODA

VELIKI KAPITEL SRBIJE

KAPITELI

KONKORDATSKA TELA

NOVOSTI

KORISNI LINKOVI

KONTAKT

 

 

 

librar

UVLS Masonska Biblioteka je član internacionalne Asocijacije Masonskih Biblioteka I Muzeja (MLMA).

pic

 

Slobodno zidarska biblioteka Ujedinjenih Velikih Loža Srbije je prva specijalizovana masonska biblioteka u regionu Zapadnog Balkana. Ona radi pod nadzorom Ujedinjenih Velikih Loža Srbije, uz podršku njenih članova,  i nalazi se u U.V.L.S. hramu u Beogradu. Misija biblioteke je da obezbedi edukativni materijal na temu masonerije i srodnih predmeta za članove U.V.L.S. i svih srpskih masona, kao i svim zainteresovanim istraživačima.  Programi i aktivnosti UVLS Biblioteke se organizuju kroz Odbor za biblioteku U.V.L.S., kojim predsedava Veliki bibliotekar. Bibliotekom rukovodi direktor biblioteke.

Radno vreme biblioteke je od 11  do 19 časova od ponedelјka do petka tokom cele godine.

U fondovima UVLS biblioteke se može nači niz knjiga sa temama o simbolizmu, stepenovima i istoriji Zidarstva Kraljevskog Svoda, kao i o temama vezanim za Red Jorka.

Konstantna edukacija svojih članova je jedan od najvažnijih aspekata dugoročnog razvoja Velikog Kapitela Zidara Kraljevskog svoda Srbije. Da bi omogućili najbolјe moguće metode i uslove, Veliki Kapitel Srbije, pored obogaćivanja fondova  UVLS biblioteke, u saradnji sa UVLS, takođe ima širok izdavački program. Mi smo objavili Priručnike za sva četiri stepena, Knjige rituala, kao i knjige sa različitim  slobodno zidarskim temama.

 

 

 

KNJIGE O ZIDARSTVU KRALJEVSKOG SVODA

books

Mnogo je knjiga napisano u poslednjih dvesta godina na temu Zidarstva Kraljevskog Svoda. Od svih autora koji su pokušali da objasne simbole i smisao iza rituala stepena Zidara Kraljevskog Svoda i ostalih, takozvanih kapitularnih stepenova, svakako najznačajniji su Džordž Stajnmec sa njegovom knjigom “Kraljevski Svod - Tajna značenja”, Roj Vels sa knjigom “Neka istražena značenja kraljevskog svoda” i Harvi Vilijams sa knjigom “Priča o Kraljevskom Svodu. Za sada se ovi naslovi mogu pronaći samo na engleskom jeziku. Knjiga   “Kraljevski Svod - Tajna značenja” će se pojaviti krajem januara 2015. u prodaji na srpskom jeziku.

Ako ste zainteresovani za ove i kao i za druge knjige o slobodnom zidarstvu i Zidarstvu Kraljevskog Svoda, posetite Biblioteku UVLS u Beogradu, prvu specijalizovanu slobodno zidarsku biblioteku na Zapadnom Balkanu.

 

 

line
SADRŽAJ:   ●  NASLOVNA  ●  ZIDARI KRALJEVSKOG SVODA  ●  VELIKI KAPITEL SRBIJE  ●  KAPITELI  ●  KONKORDATSKA TELA  ●  NOVOSTI
 ●  KRALJ SOLOMON BR.1  ●  KLJUČNI KAMEN BR.2  ●  HARMONIJA BR.3  ●  BIBLIOTEKA  ●  KORISNI LINKOVI   KONTAKT
RAM_Serbia