logo

NASLOVNA

ZIDARI KRALJEVSKOG SVODA

VELIKI KAPITEL SRBIJE

KAPITELI

KONKORDATSKA TELA

NOVOSTI

KORISNI LINKOVI

KONTAKT

 

 

KONKORDATSKA TELA

Konkordatskim Telima se nazivaju slobodno zidarske organizacije koje dodeljuju dodatne masonske stepenove koji nisu jedan od tri simbolična stepena. U Redu Jorka postoje tri konkordatska tela: Veliki Kapiteli Zidara Kraljevskog Svoda, Veliki Saveti Kraljevskih i Izabranih Majstora, i Velike Komande Viteza Hramovnika. Bilo kojem od ovih tela, Velika Loža predstavlja konkordatsko telo jer oni ulaze u ugovor (Konkordat) sa Velikom Ložom o međusobnim pravima i obavezama kada se radi o dodeli dodatnih stepenova. Gubitak članstva u Velikoj Loži automatski povlači gubitak članstva u Konkordatskom telu i obrnuto.


text

Članovi Ujedinjenih Velikih Loža Srbije su pokretači inicijative za osnivanje Velikog Kapitela Srbije i svi članovi Velikog Kapitela Srbije su članovi UVLS. Kapiteli VKS rade u Hramu UVLS u Beogradu. Ujedinjene Velike Lože Srbije, osnovane 2006 godine, imaju četiri Hrama i 22 aktivne Lože širom Srbije.
UVLS su osnivači prve slobodno zidarske biblioteke na zapadnom Balkanu i pokretači I izdavači tromesečnika Neimar. Da saznate više o UVLS posetite vebsajt UVLS.

pic

U Srbiji trenutno rade tri Saveta Kraljevskih i Izabranih Majstora (Zarubabel, Jerusalim i Alfa), pod zaštitom Princ Hol Velikog Saveta Kraljevskih i Izabranih Majstora Države Južne Karoline. Članove ovih Saveta čine Kompanjoni iz
Velikog Kapitela Zidara Kraljevskog Svoda Srbije. Da saznate više o Princ Hol Velikom Savetu Kraljevskih i Izabranih Majstora Države Južne Karoline posetite njihov vebsajt.

 

text

Princ Hol Veliki Kapitel Zidara Kraljevskog Svoda države Južne Karoline (SAD)
su osnivači Kapitela Kralj Solomon, Ključni Kamen i Harmonija, kao i osnivači Velikog Kapitela Zidara Kraljevskog Svoda Srbije. Da saznate više o Princ Hol Velikom Kapitelu Južne Karoline posetite njihov vebsajt.

pic

Generalna Konferencija Velikih Kapitela Zidara Kraljevskog Svoda Princ Hol Afilacije, Sjedinjene Američke Države i Bahami, je savetodavna asocijacija 42 Velika Kapitela iz SAD i Bahama  koja služi kao telo za razmenu iskustava i dogovore po pitanjima od zajedničkog interesa, a u cilju zaštite i nege svetih tradicija Zidarstva Kraljevskog Svoda. Da saznate više o Generalnoj
Konferenciji Velikih Kapitela Zidara Kraljevskog Svoda, posetite njihov vebsajt.

 

line
SADRŽAJ:   ●  NASLOVNA  ●  ZIDARI KRALJEVSKOG SVODA  ●  VELIKI KAPITEL SRBIJE  ●  KAPITELI  ●  KONKORDATSKA TELA  ●  NOVOSTI
 ●  KRALJ SOLOMON BR.1  ●  KLJUČNI KAMEN BR.2  ●  HARMONIJA BR.3  ●  BIBLIOTEKA  ●  KORISNI LINKOVI   KONTAKT
RAM_Serbia