logo

NASLOVNA

ZIDARI KRALJEVSKOG SVODA

VELIKI KAPITEL SRBIJE

KAPITELI

KONKORDATSKA TELA

NOVOSTI

KORISNI LINKOVI

KONTAKT

 

 

KONKORDATSKA TELA

Konkordatskim Telima se nazivaju slobodno zidarske organizacije koje dodeljuju dodatne masonske stepenove koji nisu jedan od tri simbolična stepena. U Redu Jorka postoje tri konkordatska tela: Veliki Kapiteli Zidara Kraljevskog Svoda, Veliki Saveti Kraljevskih i Izabranih Majstora, i Velike Komande Viteza Hramovnika. Bilo kojem od ovih tela, Velika Loža predstavlja konkordatsko telo jer oni ulaze u ugovor (Konkordat) sa Velikom Ložom o međusobnim pravima i obavezama kada se radi o dodeli dodatnih stepenova. Gubitak članstva u Velikoj Loži automatski povlači gubitak članstva u Konkordatskom telu i obrnuto.


 

pic

U Srbiji trenutno rade tri Saveta Kraljevskih i Izabranih Majstora (Zarubabel, Jerusalim i Alfa), pod zaštitom Princ Hol Velikog Saveta Kraljevskih i Izabranih Majstora Države Južne Karoline. Članove ovih Saveta čine Kompanjoni iz
Velikog Kapitela Zidara Kraljevskog Svoda Srbije.

Da saznate više o Princ Hol Velikom Savetu Kraljevskih i Izabranih Majstora Države Južne Karoline posetite njihov vebsajt.

photo

 

Osnovani prvi Saveti Kraljevskih i Izabranih Majstora u Srbiji

2 novembar 2014, Beograd – Na inicijativu članova Velikog Kapitela Zidara Kraljevskog Svoda Srbije, a da bi se omogučio daljnji razvoj stepenova Reda Jorka u Srbiji, grupa Kompanjona iz Princ Hol Velikog Saveta Kraljevskih i Izabranih Majstora, pod vođstvom Velikog Majstora Keneta Barklija, su posetili Beograd i organizovali rad tri stepena kripte, koji su bili dodeljeni kvalifikovanoj Braći Zidarima Kraljevskog Svoda iz Beograda. Nakon toga, tri Saveta kojima je odobren rad pod dispenzacijom, su osnovani u Beogradu. Njihova imena su Jerusalim, Zarubabel, i Alfa.

pic

 

 

 

line
SADRŽAJ:   ●  NASLOVNA  ●  ZIDARI KRALJEVSKOG SVODA  ●  VELIKI KAPITEL SRBIJE  ●  KAPITELI  ●  KONKORDATSKA TELA  ●  NOVOSTI
 ●  KRALJ SOLOMON BR.1  ●  KLJUČNI KAMEN BR.2  ●  HARMONIJA BR.3  ●  BIBLIOTEKA  ●  KORISNI LINKOVI   KONTAKT
RAM_Serbia